Met Een Heldere Zaak ont-wikkel ik individuen en organisaties die zich hebben in-gewikkeld in complexe verhoudingen met zichzelf en anderen en daardoor zichzélf zijn kwijt geraakt. Vaak zijn het individuele cliënten professionals met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Ze ‘vechten’ vaak al langere tijd -ten koste van zichzelf- omdat hun visie, aanvliegroute én de kracht waarmee ze die naar buiten brengen onvoldoende wordt gedeeld door mensen om zich heen. Mensen met een groot potentieel die zichzelf onbewust in de weg zitten, bijvoorbeeld door een gebroken vertrouwen in anderen (en/of in zichzelf), door subtiele vormen van zelf-sabotage of minder subtiele vormen van zelfdestructie. Existentiële zelftwijfel en burn-out klachten kunnen dan het gevolg zijn.

Individuele trajecten

Individuele trajecten bied ik op verschillende manier en met een verschillende intensiteit.

  1. Telefonisch inzicht in je eigen patronen en verstrikkingen met betrekking tot één werk- of privé gerelateerd vraagstuk. Een telefonische intake duurt een half uur. In tijden van Corona ben ik beschikbaar voor iedereen die tegen zichzelf en/of familieleden en/of muren aanloopt en eens vrijblijvend wil sparren met mij. Via mijn systemische bril wil kijk ik vanuit verschillende perspectieven naar de ontstane situatie. Het eerste gesprek is gratis. Mocht je erna vaker willen sparren, dan breng ik € 100,00 inclusief BTW (particuliere cliënten) in rekening per uur. Voor coachgesprekken in organisatietrajecten geldt een ander tarief.
  2. Eén -op-één coachgesprekken. Mijn werkkamer á 22m2 biedt meer dan voldoende ruimte om meer dan 1,5 meter uit elkaar te zitten en is derhalve Corona-proof. Tijdens een coachsessie of reeks aan coach gesprekken diep ik jouw zakelijke, werk gerelateerde vraagstukken en/of persoonlijke issues met je uit. Naast gesprekken zet ik ook systemische oefeningen in, die een transformerende werking hebben, Na de eerste sessie van 1,5 uur maken we een afspraak voor een eventueel vervolg traject. De eerste coachsessie vraagt een investering van € 195,00 inclusief BTW. Voor coachsessies en trajecten in organisatietrajecten gelden andere tarieven.
  3. Wandelcoaching: bewustzijnsverruiming met inzichten uit de natuur: we maken een flinke coach-wandeling die start vanaf het kantoor van Een Heldere Zaak en loopt via het naastgelegen natuurgebied ‘Landgoed Hoevelaken’. De sessie duurt ca. 2-3 uur waarvan we een meer- of minder groot deel zullen wandelen. De wandelsessie is Corona-proof doordat we gepaste afstand van elkaar en eventuele andere wandelaars houden. Wandelen door de natuur is een heilzame manier om in-gewikkelde zaken, blinde reflexen en chaos in het hoofd te ordenen. De natuur is immers vol met metaforen en synchroniciteit (als je er oog voor hebt). Tijdens het wandelen ‘zaag’ ik je door, bied ik een spiegel, en wijs ik je op de verschillende wegen die je kunt bewandelen… Je investering bedraagt € 275,00 inclusief BTW.
  4. Bewustzijnsverruiming, transformatie en heling met systemisch en energetisch werk: over deze intense vorm van begeleiding spreek ik in onderstaand filmpje en beschrijf ik onderstaand.

In individuele trajecten werk ik veelal samen met individuen die in hun privéleven in terug kerende patronen tegen zichzelf en/of anderen oplopen. Mensen met een gebroken hart na een stukgelopen relatie of mensen met gevoelens van angst, verdriet of woede doordat het leven niet ging en gaat zoals ze verwachten. Wanneer je steeds opnieuw in je leven of werk in eenzelfde patroon terecht komt van boosheid, teleurstelling of angst, is de kans groot dat er een dieper liggende oorzaak verscholen ligt in je onderbewuste, die je door gesprekken met een coach of psycholoog maar niet doorbroken krijgt. Patronen waar je moedeloos van wordt, omdat je de vinger er niet achter krijgt, en zo zelf het tij niet kunt keren.

Dán is het nuttig om een systemische sessie in te plannen bij Een Heldere Zaak. Aan de hand van een door jou geschreven korte biografie (met high- en lowlights uit je leven en je familie van herkomst) ga ik aan de slag met ontrafelen en afwikkelen van overtuigingen en patronen. Dat doe ik door in jouw onderbewuste en dat van je familiesysteem en organisatiesysteem ‘te stappen’. Het geeft jou nieuwe inzichten in jezelf, in de ander(en) en in je familie en/of organisatie. Je scope wordt groter, doordat we samen uitzoomen. Daarmee wordt jouw begrip van hoe je leven is verlopen en hoe je zélf de regie terug kunt pakken groter, omdat je pijnlijke ervaringen kunt los laten en accepteren. Zo help ik jou om je patronen te helen en transformeren.

Effecten
Het effect van systemisch, energetisch werk is dat je met meer mildheid naar jezelf en ander(en) met wie je leeft of werkt kan kijken. Het geeft berusting met wat er is en is geweest, waardoor woede, verdriet en angst naar de achtergrond verdwijnt. Het wortelt jou in je zelf, je wordt steviger en kunt beter voelen wat je wel en niet (meer) wil en je bent daardoor beter in staat om grenzen te stellen. Dat maakt dat je kunt voorkomen dat je opnieuw te lang blijft doorwerken of te lang blijft hangen in een relatie, een vriendschap, een baan etc. die niet bij jou past. Ook maakt het dat je verlies van een partner, collega, je werk of bijvoorbeeld je ‘ideale plaatje’ verwerkt. Door het systemisch werken opent je hart opnieuw voor mensen en werk dat klopt en wél past. Van een overlevingsmodus stap je over naar het léven. Je pakt zelf weer regie en kunt beter loslaten wat niet passend is. Hetgeen je aan nieuw gevoel en gedrag transformeert, blijft bij je, omdat je op zielsniveau heler bent geworden.

Investering
We kunnen spreken van een emotionele en een financiële investering per dagdeel (€ 600,00 inclusief BTW). Het schrijven van je biografie (3-5 pagina’s), kan alleen al van diepe betekenis zijn. Na de telefonische of persoonlijke intake is één sessie van een dagdeel (4 uur) meestal voldoende om je vraag vanuit meerdere perspectieven te onderzoeken en transformeren. Na enkele weken hebben we een telefonisch nagesprek, waarin we stil staan bij de ontwikkeling die je doormaakt na het afpellen van je verstrikkingen en patronen. Voor individuele sessies vanuit de werkgever hanteer ik een ander tarief en een wat bredere aanpak, omdat ik naast de familiecontext ook werk met de zakelijke context.

De sessies met particuliere cliënten vinden plaats in de werk- en coachruimte van Een Heldere Zaak, in Hoevelaken, nabij Amersfoort. Wanneer je voor jezelf wil onderzoeken of een individuele sessie met mij, Marieke van Voorn, een goede stap is neem dan contact op via mijn contactpagina, mijn telefoonnummer 06 – 5158 4245 of via email: marieke.van.voorn@eenhelderezaak.nl.

“A hero is someone who understands the responsibility that comes with freedom” (Bob Dylan).

Foto: Kamille staat voor feestelijk en zonnig. De Latijnse naam voor Kamille is ‘matricaria’ dat ‘moederzorg’ betekent. Kamille werkt ontstekingsremmend en ontsmettend. 

X
X