Marieke van VoornIk ben Marieke van Voorn (1970). In 2010 heb ik Een Heldere Zaak opgericht, nadat ik 15 jaar had gewerkt in de zakelijke dienstverlening, semioverheid en het hoger onderwijs. Ik realiseerde me dat ik als extern consultant écht van betekenis kan zijn voor organisaties die worstelen met hun identiteit, vitaliteit en daadkracht. Onafhankelijk en autonoom.

Al eerder, tijdens mijn studie Organisatiesociologie (RUG), raakte ik gefascineerd door het moeizame en vaak slopende bestaan dat vele organisaties leiden. Wat maakt dat men zich vast klampt aan verborgen agenda’s, ongeschreven regels, tegenstrijdige belangen en onderlinge machtsstrijd? Dat kost zo veel tijd en energie en verlamt de levenslust van individuen, teams en uiteraard de hele organisatie.

Zelf houd ik nogal van helderheid en zakelijkheid met een open vizier. Ik bén Een Heldere Zaak. Het vereenvoudigen van complexiteit en het ontrafelen van gedragspatronen is als een tweede natuur voor mij. Ik puzzel graag. Het kan mij niet complex genoeg.

Ik breng organisaties weer terug tot hun essentie, de reden van hun bestaan. Wat kan hun toegevoegde waarde weer zijn als we alle overlevingsmechanismen laten verdwijnen? Daarom geef ik verborgen en onuitgesproken zaken graag een podium. Zo kan de waas voor ieders ogen verdwijnen en kan er eindelijk weer -oprecht- gelachen en samen gewerkt worden … aan hetzélfde doel.

Mijn missie bestaat uit het verbinden van individuen en organisaties met hun bestaansrecht. Het maakt dat ik ga voor het Hart-van-de-Zaak van iedere leider of professional die mij consulteert. Mijn eigen wijsheid is een mix van kennis, ervaring, intuïtie en mijn innerlijk ‘weten’.

Naast het begeleiden van organisaties, geef ik vanaf 2020 mijn veranderkundige kennis en ervaring door middels de Leergang Heel de Organisatie®, meerdaagse Masterclasses en eendaagse Clinics voor leiders en professionals die, net als ik, heelheid, eenheid en levendigheid willen brengen in hun organisatie.

Het kunnen begeleiden van organisaties met ongezonde, niet-rationele processen in de onderstroom maakt dat ik me voortdurend laat voeden en spiegelen door anderen, zodat ik neutraal en dienstbaar aan het geheel kan blijven. Daarnaast voeden maatschappelijke, organisatie- en leiderschapsvraagstukken van leiders van organisaties en individuele cliënten mij bij het continu ontwikkelen en ontvouwen van mijn verhelderende en helende werk met Een Heldere Zaak.

“In matters of style swim with the current. In matters of principal stand like a rock” (Thomas Jefferson). 

Foto: Lavendel heeft de eigenschappen om rustgevend, verzachtend, opbeurend en balancerend te zijn. Het staat voor evenwicht, toewijding, vriendschappelijkheid, bewondering en schoonheid.

X
X