Handelingsbewust of handelingsverlegen?
Leiding geven aan professionals is doorgaans een pittige klus. Je team is immers niet van gisteren, maar vol ambitie en eigen wijsheid. Vaak weten ze het beter dan jij, denken ze. Misschien hebben ze wel gelijk? Jij hebt echter plek en taak om je team te begeleiden tot high excellence, of toch op z’n minst tot een hogere effectiviteit en impact. En jij gunt je team dat ze het beste van zichzelf kunnen geven en dat ze mede door jouw manier van handelingsbewust leiding geven boven zich zelf kunnen uitstijgen.

Interveniëren én vertrouwen op het proces
Deze driedaagse Masterclass maakt jou bewust van drie belangrijke pijlers voor ‘Systemisch Intelligent leiderschap’. Met deze drie stappen creëer jij zelf een vitaal en wendbaar team.
1. In hoeverre neem jij jouw plek in? Je krijgt inzicht in wat jouw manier van leiding geven doet met de teamdynamiek. Jij wordt je meer bewust van wie jij in essentie bent en waar jij er een tandje bij of af kan schakelen.
2. Wat speelt er in de onderstroom van de organisatie? Met een systemische krachtenveld analyse zie je in ‘a split second’ welke trauma’s en/of patronen het team in haar greep houdt, in plaats van wendbaar en vitaal.
3. Hoe heeft de context impact op het functioneren van jou en de organisatie? Je krijgt inzicht in wat jij kunt doen om organisatiepatronen te doorbreken, zodat jij en je team zich vrij kunnen bewegen. Een voorwaarde voor high performance!

Deze Masterclass maakt jou ‘systemisch intelligenter’, doordat je inzicht krijgt in hoe alles samenhangt. Effectief interveniëren in complexe team- en organisatiedynamiek maakt jouw manier van leiding geven voorspelbaar en betrouwbaar. Jouw zelfvertrouwen en dat van je team groeit met jouw toegenomen inzicht en daadkracht.

 

Theorie gemixt met Organisatieopstellingen
De Masterclass bestaat uit een theoretisch kader en uit het werken met systemische oefeningen en organisatieopstellingen. Iedere deelnemer kan zijn of haar eigen team-ontwikkel-cases inbrengen, en ieder staat representant in de cases van anderen die we gaan opstellen. Zo groeit jouw zelfinzicht, zelfvertrouwen en je inzicht in groepsdynamica met rasse schreden.

Voor wie
De Masterclass ‘Systemisch Intelligent Leiderschap’ is een must voor Leiders & Projectleiders die werken met ambitieuze, eigenwijze professionals die van een leidinggevende verwachten dat deze ‘van goeden huize komt’, hen inspireert én ingrijpt wanneer dat nodig is.

Na de Masterclass ‘Systemisch Intelligent Leiderschap’:
– Neem jij je plek als leider bewust en effectief in en is je handelingsrepertoire toegenomen.
– Ben je Systemisch Intelligenter en heb je duurzaam inzicht in team- en organisatiedynamiek.
– Weet jij hoe je je team kun begeleiden van ‘lekker eigenwijs naar samen excellent performen’.
– Is jouw zelfvertrouwen en daadkracht toegenomen. Jij weet wat je moet doen en vooral laten.
– Ben jij bekend met Systemische Principes als Ordening, Plek & Balans in geven en nemen.

Praktische Informatie
De data van de Masterclasses zijn:
Editie I: 17 en 24 juni, 1 juli 2020 (woensdagen)
Editie II: 28 oktober, 11 en 25 november 2020 (woensdagen)
Editie III: 29 januari, 12 en 26 februari 2020 (vrijdagen)

Je bent van harte welkom op de coach- en trainingslocatie van Een Heldere Zaak in Hoevelaken (Westerdorpsstraat 58 te Hoevelaken). We werken van 9.30 – 17.00. dit driedaagse programma bedraagt € 999,00 inclusief BTW en lunch. We werken in een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers. Je ontvangt een reader met het theoretisch kader waarmee we werken. Vragen kun je stellen via contact@eenhelderezaak.nl of telefonisch. 

Inschrijving

Deze Masterclass wordt gegeven door Marieke van Voorn, organisatiesocioloog, veranderkundige en systemisch organisatiecoach. Marieke van Voorn is oprichter en eigenaar van Een Heldere Zaak.

“By three methods we may learn wisdom. First bij reflection with is the noblest. Second by imitation wihich is the easiest. Third by experience which is the bitterest” (Confucius).

Foto: een ont-wikkelend varenblad, de Koru volgens de Maori in Nieuw-Zeeland. Bezocht in 2005. Het logo van Een Heldere Zaak is ervan af geleid.

X
X