Training voor Leiders van Transformatieprocessen

Leiderschap in Transformatie
Zelfinzicht, zingeving en het verbinden van ziel en zakelijkheid bij organisatieverandering
Organisaties veranderen voortdurend. Het leidt tot een continu verlies en afscheid nemen van het bekende en het verwelkomen van het nieuwe en onbekende. Niet-rationele, emotionele processen als angst, verdriet en boosheid spelen daarbij vaak een rol in de vorm van weerstand en verandermoeheid.

Wanneer transformatie een constante factor is, dan bij jij als leider van veranderingen zelf een andere constante factor. Dan is het prettig wanneer je inzicht hebt in je eigen (overdrachts-) patronen, dat jij zin en betekenis kunt geven aan de veranderingen en daarbij jouw ziel en zakelijke belangen kunt verbinden.

Maar… Hoe ga je om met je eigen verwarring en onmacht wanneer de emoties over deze verandering zichtbaar of onzichtbaar oplopen? En wat staat je te doen, wanneer ‘oud zeer’ over eerdere gebeurtenissen de flow en vitaliteit van je team of afdeling beïnvloeden?

Deze driedaagse geeft je inzicht en handvaten voor hoe jij het beste uit jezelf en je team haalt, zonder ingezogen te worden in de energielekkende dynamiek. Deze training geeft je richting in hoe jij de transformatie zin en betekenis kan geven en het bestaansrecht en de bedoeling van de organisatie kunt dienen, zodat je de emotionele patronen om kunt zetten naar positieve energie.

Deze driedaagse leiderschapstraining organiseert De Veghte in samenwerking met Marieke van Voorn van Een Heldere Zaak. Dit aanbod geldt voor leiders en interim managers die ziel en zakelijkheid willen verbinden in de complexe organisatievraagstukken die ze hebben aanvaard.

Inhoud
– Inzicht in de eigen onbewuste patronen en relaties binnen het krachtenveld van de organisatie,
– Inzicht in het ontstaan van niet-rationele, emotionele processen in organisatie en het doorbreken daarvan. Zoals ‘oud zeer’ en weerstand tegen verandering.
– Geven van zin en een –positieve- betekenis aan verandering, waardoor jij in de organisatie een gezamenlijk vertrekpunt creëert om zo hetzelfde doel te kunnen nastreven.

Methode
Marieke van Voorn maakt in deze training veelvuldig gebruik van systemisch werk met organisatieopstellingen. Systemisch werk is het aan het licht brengen van dynamieken in ‘systemen’, zoals een organisatie-systeem. Het is een werkvorm waarbij stand-ins voor leden uit het systeem worden opgesteld in de ruimte. De dynamieken tonen zich door de verhoudingen en emoties van de representanten, want zij krijgen dezelfde gevoelens en gewaarwordingen als de werkelijke personen uit het systeem. Hierdoor ontstaat snel inzicht in het krachtenveld, de persoonlijke dynamieken en dienende oplossingsrichtingen.
Met een organisatieopstelling ontstaat inzicht, begrip, compassie, positieve energie en beweging (actiebereidheid), omdat ieder lid van het systeem zich gekend en erkend voelt. Het leidt ertoe dat de vraagsteller, zoals een interim manager, heldere keuzes kan maken die ‘de bedoeling’ en het bestaansrecht van de organisatie dienen, zodat de energie de juist kant op gaat stromen.

Referenties
“De training heeft me veel inzicht gebracht in mijn huidige (complexe) opdracht waarin ik me bevind. Het helpt om e.e.a. wezenlijk voor je te zien. Het heeft me bevestigd in mijn gevoel, wat altijd fijn is, zeker als het een ingewikkelde opgave betreft”, Carolien Bronkhorst, interim manager Zorg.

“De training van Marieke geeft inzicht in de problematiek en oplossingsrichtingen. Het was een feest van herkenning. Mijn interim-handen jeuken”, Gerrit Abbink, interim manager Zorg.

“Marieke van Voorn heeft kennis van zaken en werkt gedegen. Ze anticipeerde op vragen, geeft veel ruimte voor inbreng en vragen. Daardoor ontstond er een open en eerlijke relaxte sfeer”, Julia op ’t Root, zelfstandig teamcoach en trainer.

“Marieke van Voorn is een integere, warme en doortastende trainer die zaken die ‘onder water’ spelen op een zorgvuldige manier bloot legt. Ik werd me bewust van mijn patronen in werksituaties en kan nu anders handelen dan ik deed”, Lisette van den Heuvel, directeur/bestuurder Buddyzorg.

Data
De leiderschapstraining vindt plaats op 26 & 27 maart en 17 april. De training vindt plaats bij De Veghte in Soesterberg. Het minimum aantal deelnemers is 6 en het maximum 10.

Investering
Deze driedaagse training vraagt een investering van € 995,-, ex BTW. Deze investering is inclusief een uitgebreide lunch & borrel gedurende de trainingsdagen, een heldere reader met theoretische achtergrondinformatie en een persoonlijke organisatieopstelling.

Informatie
Heb je nog vragen, bel of mail met Esther van Zwol (0346 – 33 33 33 / vanzwol@deveghte.nl ) of met Marieke van Voorn (06 – 51 58 42 45 / marieke.van.voorn@eenhelderezaak.nl ).

Inschrijven
Wanneer je je wilt inschrijven, kan dat via info@deveghte.nl.

We zien er naar uit je te ontmoeten!
Met hartelijke groet,

Marieke van Voorn Esther van Zwol
Organisatieadviseur & trainer Associate Partner
Een Heldere Zaak de Veghte

X
X